Logga in

”Det är dags för branschen att ta 3D-print på allvar”

07 mars, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

3D-printning är en stor möjlighet för grafisk bransch – Print Next i april visar Xenter upp flera case och berättar om möjligheterna.

Det är dags för branschen att ta 3D-print på allvar! Det säger Jan Sätherlund på utbildningen Xenter som utbildar specialister inom området. Han kommer tillsammans med flera specialister till Print Next i april och förklarar varför.

Print Next, som blir vårens största event för den grafiska branschen, kommer att handla om möjligheterna och framtiden i branschen. Och 3D-print är en självklar del av detta anser Xenter som förutom att berätta om alla möjligheter i form av två case också finns med och 3D-printar live i fikapauserna.

Arkitektkopia och Postnord Strålfors

De två exemplen som man tar upp är dels Arkitektkopia där en av Xenters studenter, Helena Kågebrand, har jobbat med den 3D-printsatsning som Arkitektkopia gjort.

Postnord Strålfors investerade nyligen i 3D-print och Stefan Lagerstam på Protech kommer till Print Next och berättar om satsningen.

Linus P. Hellsten och Anthony Bomboma, studenter på Xenter, kommer att 3D-printa live under hela Print Next.

Läs mer om Print Next och säkra en plats redan idag. Allt finns på grafkom.se/printnext18.

Kunderna kräver tillbaka det tryckta kundmagasinet

(Bild: Stockmann, fotograf Kenneth Luoto)

Trendrapport: Konsumentprodukter ska växa kommande tre åren

Hur kommer olika segment utvecklas de kommande tre åren? Den gula stapeln visar vad branschen tror om åren fram till 2020. (Källa: GLs trendspaning 2017)

Nedgången i reklamtryck planar ut, förpackningar, konsumentprodukter och display ökar kraftigt och böcker, tidskrifter samt kontorstryck fortsätter minska. Så ser det ut de kommande tre åren i den grafiska branschen – i alla fall om man frågar de producerande företagen i branschen.

Så här föredrar omvärlden att få sin reklam – digitalt irriterar

62 procent tycker digital reklam är irriterande – och använder programvara för att blockera den. (mer…)

Scandraft växer med förvärv av plåtföretag

Scandraft förvärvar majoriteten av aktierna i Rangefabriken. (mer…)

Bokjätte bygger eget tryckeri för affischer

”Snygga och billiga posters för alla rum” – så beskriver man sin nya satsning.

Tar över profilföretag efter 32 år på tryckeri

Profilföretaget har bytt ägare.

Boxon förvärvar Maxbox – inleder nytt produktionssamarbete

Anders Yllfors, VD på Boxon (Bild: Boxon/Maxbox)

Förpackningsbolaget Boxon förvärvar Maxbox Emballage i Göteborg. (mer…)

ABA byter grafisk profil – ska ge bättre bild av utbud och kompetens

Stockholmstryckeriet ABA lanserar en ny grafisk profil, målet är att visa upp en bredare kompetens för både nya och gamla kunder.

Lanseringen är det sista steget i den nysatsning vilken inkluderar investeringar i både produktionsutrustning och personalstyrka som gjordes i höstas.  (mer…)

Digaloo byter ägare

TMG förvärvar Digaloo. Jannes Dahlgren delägare och vd för Digaloo och Magnus Claesson, koncernchef Taberg Media (Bilder: Branschkoll och TMG)

Taberg Media Group förvärvar digitaltryckeriet Digaloo. Kända för sin höga kvalitet passar Digaloo väl in med TMGs befintliga Stockholmsverksamhet i TMG Sthlm som också har en hög kvalitetsprofil. (mer…)