Logga in

Circleprinters köper tryckeri i Belgien

09 mars, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Belgiska rulloffsettryckeriet Corelio Printing, med 200 anställda och 50 miljoner euro i omsättning, förvärvas av Circleprinters (tidigare ägare av Sörmlands Grafiska).

Corelio-koncernen fokuserar genom försäljningen helt på ägandet i mediaföretaget Mediahuis.

– Behovet av att ytterligare konsolidera tryckerimarknaden i Benelux, som präglas av överkapacitet, har varit en av hörnstenarna i vår strategi i flera år, säger Joost de Haas, vd för CirclePrinters i en kommentar.

Man säger att den förvärvade verksamheten ska integreras med befintlig verksamhet i Beneluxregionen vilka är Hélio Charleroi i Belgien och Roto Smeets i Nederländerna.

Nuvarande Circleprinters bildades för et år sedan när man gick samman med Roto Smeets. Man omsätter idag 500 miljoner euro och har 2.500 anställda. Man äger också Helprint i Finland.

Kunderna kräver tillbaka det tryckta kundmagasinet

(Bild: Stockmann, fotograf Kenneth Luoto)

Trendrapport: Konsumentprodukter ska växa kommande tre åren

Hur kommer olika segment utvecklas de kommande tre åren? Den gula stapeln visar vad branschen tror om åren fram till 2020. (Källa: GLs trendspaning 2017)

Nedgången i reklamtryck planar ut, förpackningar, konsumentprodukter och display ökar kraftigt och böcker, tidskrifter samt kontorstryck fortsätter minska. Så ser det ut de kommande tre åren i den grafiska branschen – i alla fall om man frågar de producerande företagen i branschen.

Så här föredrar omvärlden att få sin reklam – digitalt irriterar

62 procent tycker digital reklam är irriterande – och använder programvara för att blockera den. (mer…)

Scandraft växer med förvärv av plåtföretag

Scandraft förvärvar majoriteten av aktierna i Rangefabriken. (mer…)

Bokjätte bygger eget tryckeri för affischer

”Snygga och billiga posters för alla rum” – så beskriver man sin nya satsning.

Tar över profilföretag efter 32 år på tryckeri

Profilföretaget har bytt ägare.

Boxon förvärvar Maxbox – inleder nytt produktionssamarbete

Anders Yllfors, VD på Boxon (Bild: Boxon/Maxbox)

Förpackningsbolaget Boxon förvärvar Maxbox Emballage i Göteborg. (mer…)

”Det är dags för branschen att ta 3D-print på allvar”

3D-printning är en stor möjlighet för grafisk bransch – Print Next i april visar Xenter upp flera case och berättar om möjligheterna.

Det är dags för branschen att ta 3D-print på allvar! Det säger Jan Sätherlund på utbildningen Xenter som utbildar specialister inom området. Han kommer tillsammans med flera specialister till Print Next i april och förklarar varför. (mer…)

ABA byter grafisk profil – ska ge bättre bild av utbud och kompetens

Stockholmstryckeriet ABA lanserar en ny grafisk profil, målet är att visa upp en bredare kompetens för både nya och gamla kunder.

Lanseringen är det sista steget i den nysatsning vilken inkluderar investeringar i både produktionsutrustning och personalstyrka som gjordes i höstas.  (mer…)