Logga in

”Branschen behöver bli mer lekfull”

06 mars, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

Från den grafiska branschens perspektiv finns den största flygplatsen i norska Fornebu. Det som tidigare var Norges huvudflygplats är nu fantasifullt inredd av Copycat och ger besökarna många olika upplevelser, skriver Media Monitor i en artikel om Copycats satsning i Oslo.

I det grafiska företagets Copycats nyinvigda showroom är det mesta inspirerat av den flygtrafik som under många år var verksam här. Företagets kunder och gäster får uppleva något extra och man kan visa produktprover och möjligheter på ett nytt spännande sätt.

fbu_9

Per Utne, vd för Copycat i Fornebu, är mycket nöjd med resultatet.

– Vi behöver lite lekfullhet i branschen. Detta är ett showroom där det är trevligt att bjuda in kunderna, säger han till Media Monitor.

Trots flygmetaforer och lustiga inslag är det ingen tvekan om vad som är huvudsaken med visningslokalerna. Grafisk industri är i omställning och tanken är att visa kunderna möjligheterna inom tryck oavsett om det gäller storformat, förpackning eller specialprodukter.

– Vi måste flytta vårt fokus från arkbaserad produktion till anpassad, individuell produktion. Det är ingen hemlighet att branschen står inför enorma utmaningar. Prognoserna säger att arkbaserad produktion bara skall sjunka med 1.5 procent per år, men jag är rädd att det kommer att bli mer, säger Geir Thorbjørnsen, vd hos Copycat.

Läs hela artikeln på Media Monitor där man bland annat berättar om satsningen på förpackningar – genom att anställa en förpackningskonstruktör från Sverige med bakgrund från Brobygrafiska.

Citymail får ny ägare efter 15 år i norsk ägo

Posten Norge säljer Bring Citymail till det tyska kapitalbolaget Allegra Capital. (mer…)

”Amazon kommer till Sverige innan sommaren”

Amazons grundare Jeff Bezos

E-handelsjätten rekryterar personal i Sverige där man planerar lansering innan sommaren enligt insatta. 

Så här säljer man trycksaker med influencers

Två case där företag säljer trycksaker med hjälp av influencers.

Kunderna kräver tillbaka det tryckta kundmagasinet

(Bild: Stockmann, fotograf Kenneth Luoto)

Trygghet och flippade priser ska ta hem trycket till Sverige – ”Vi ska ge de utländska aktörerna en match”

Den grafiska branschens försäljningskanaler är i förändring och nu ska Åtta.45 offensivt sälja svenskproducerade trycksaker på nätet. ”Vi ska ge de utländska aktörerna en match om vad vi uppfattar är vår marknad”.

Trendrapport: Konsumentprodukter ska växa kommande tre åren

Hur kommer olika segment utvecklas de kommande tre åren? Den gula stapeln visar vad branschen tror om åren fram till 2020. (Källa: GLs trendspaning 2017)

Nedgången i reklamtryck planar ut, förpackningar, konsumentprodukter och display ökar kraftigt och böcker, tidskrifter samt kontorstryck fortsätter minska. Så ser det ut de kommande tre åren i den grafiska branschen – i alla fall om man frågar de producerande företagen i branschen.

Så här föredrar omvärlden att få sin reklam – digitalt irriterar

62 procent tycker digital reklam är irriterande – och använder programvara för att blockera den. (mer…)

Scandraft växer med förvärv av plåtföretag

Scandraft förvärvar majoriteten av aktierna i Rangefabriken. (mer…)

Bokjätte bygger eget tryckeri för affischer

”Snygga och billiga posters för alla rum” – så beskriver man sin nya satsning.