Logga in

Blir chef för Canons storformats- och högvolymsprodukter

07 mars, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Tomas Lagerberg har tagit jobbet som produktchef för Industrial & Production Solutions på Canon. Därmed kommer han att ansvara för alla storformats- och högvolymsprodukter – det vill säga allt som används inom professionell verksamhet i grafisk bransch.

Han ska hjälpa Canons kunder och deras kunder att förstå att printing handlar om mycket mer än bara utskrifter, skriver Canon i ett pressmeddelande.

– Den stora utmaningen vi står inför i dag är att få våra kunder och våra kunders kunder att förstå att det inte bara handlar om traditionella utskrifter. Vi kan hjälpa den grafiska branschen att utvecklas tillsammans med oss samt hitta nya affärsmöjligheter. Det gäller att tänka i koncept, säger Tomas Lagerberg (LinkedIn).

Hjälpte fastighetsmäklarbyrå ”spara in ett helt led”

Ett exempel är när vi hjälpte en stor fastighetsmäklarbyrå. De producerade sina fastighetsprospekt externt, vilket innebär långa ledtider och att de inte kunde göra sena förändringar. Vårt erbjudande bestod av skrivare med en speciell mjukvara där de själva på ett enkelt sätt kunde mata in alla uppgifter i mallar och sedan trycka ut det. De sparade in ett helt led och man blev av med en stressfaktor, säger Tomas Lagerberg.

Printad inredning

Ett exempel på det är när Canon nyligen samarbetade med en restaurang i Stockholm och skapade en helt ny inredning med hjälp av utskrifter på väggar, dörrar, bardiskar och golv. Resultatet blev en helt ny upplevelse för restaurangen och samtidigt ett showroom där Canon kunde visa kunder vilka möjligheter som finns med modern printteknik.

– Vi vill förstås sälja produkter men för att kunna göra det försöker vi ta på oss slutkundens hatt och se vilka behov de har. När vi fokuserar på kundens utmaningar kan vi hitta värdeadderande lösningar och vi har en stor mängd mjukvaror som kan göra detta. Det kan låta banalt, men kundens framgång är vår framgång.

Kunderna kräver tillbaka det tryckta kundmagasinet

(Bild: Stockmann, fotograf Kenneth Luoto)

Trendrapport: Konsumentprodukter ska växa kommande tre åren

Hur kommer olika segment utvecklas de kommande tre åren? Den gula stapeln visar vad branschen tror om åren fram till 2020. (Källa: GLs trendspaning 2017)

Nedgången i reklamtryck planar ut, förpackningar, konsumentprodukter och display ökar kraftigt och böcker, tidskrifter samt kontorstryck fortsätter minska. Så ser det ut de kommande tre åren i den grafiska branschen – i alla fall om man frågar de producerande företagen i branschen.

Så här föredrar omvärlden att få sin reklam – digitalt irriterar

62 procent tycker digital reklam är irriterande – och använder programvara för att blockera den. (mer…)

Scandraft växer med förvärv av plåtföretag

Scandraft förvärvar majoriteten av aktierna i Rangefabriken. (mer…)

Bokjätte bygger eget tryckeri för affischer

”Snygga och billiga posters för alla rum” – så beskriver man sin nya satsning.

Tar över profilföretag efter 32 år på tryckeri

Profilföretaget har bytt ägare.

Boxon förvärvar Maxbox – inleder nytt produktionssamarbete

Anders Yllfors, VD på Boxon (Bild: Boxon/Maxbox)

Förpackningsbolaget Boxon förvärvar Maxbox Emballage i Göteborg. (mer…)

”Det är dags för branschen att ta 3D-print på allvar”

3D-printning är en stor möjlighet för grafisk bransch – Print Next i april visar Xenter upp flera case och berättar om möjligheterna.

Det är dags för branschen att ta 3D-print på allvar! Det säger Jan Sätherlund på utbildningen Xenter som utbildar specialister inom området. Han kommer tillsammans med flera specialister till Print Next i april och förklarar varför. (mer…)

ABA byter grafisk profil – ska ge bättre bild av utbud och kompetens

Stockholmstryckeriet ABA lanserar en ny grafisk profil, målet är att visa upp en bredare kompetens för både nya och gamla kunder.

Lanseringen är det sista steget i den nysatsning vilken inkluderar investeringar i både produktionsutrustning och personalstyrka som gjordes i höstas.  (mer…)