Logga in

ABA byter grafisk profil – ska ge bättre bild av utbud och kompetens

06 mars, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Stockholmstryckeriet ABA lanserar en ny grafisk profil, målet är att visa upp en bredare kompetens för både nya och gamla kunder.

Lanseringen är det sista steget i den nysatsning vilken inkluderar investeringar i både produktionsutrustning och personalstyrka som gjordes i höstas. 

Målet för ABA är att visa upp att de har kompetens och kapacitet att ta fram fler produkter än de tidigare har förmedlat och förknippats med.

– Områdena vi vill belysa mer är bland annat vår projektportal för byggsektorn, vår webb-to-printlösning Printdrive där kunder kan spara trycksaker och enkelt beställa marknadsmaterial, vår storformatsproduktion och vårt digitaltryck, säger Malin Ekman, marknadskoordinator.

Under förgående år så har ABA investerat i produktionsutrustning från bland annat Canon och Ricoh. Och på personalfronten så har man anställt fyra nya medarbetare, samt en marknadskoordinator som ska ta hand om det egna varumärket och förstärka närvaron och kommunikation med kunderna.

Vidare så har ABA tagit steg framåt på miljösidan och är numera certifierade enligt ISO 14001, ISO 9001 och OHSAS 18001.

– Förstärkningen gör att vi idag kan erbjuda en unik bredd inom grafisk produktion – allt från smarta trycklösningar, utskick, val av papper och kuvert, design och kuvert till rådgivning kring stora kampanjlösningar eller skyltning i butik, avslutar Malin Ekman.

Omikai satsar i Norge – värvar från tryckeri

Mathias Erlandsson, grundare av Omikai, tillsammans med Knut Grav som snart ska sälja Omikai i Norge.

Omikai, som utvecklar ett affärs- och produktionssystem för den grafiska branschen, ökar sin satsning på Norge.

Gelato öppnar upp globalt tryckerinätverk med API

Norska Gelato har lanserat ett API som gör det möjligt för vem som helst att använda det globala tryckerinätverket. Du kan därmed sälja tryckta produkter som produceras och distribueras av Gelatos uppkopplade tryckeripartners över hela världen.

Kalle Anka fyller 70 år – firar med jubileumsutgåva och nytryck

Nu i september fyller Sveriges största serietidning Kalle Anka 70 år. Det firas med en jubileumsutgåva och med en nytryckt version av det första numret från 1948. (mer…)

E-papper och bluetooth gör förpackning till läkemedelsindustrin smart

Förpackningen kan följa doktorns ordinering, hålla koll på hur många tabletter som finns kvar och påminna patienten om när det är dags att ta nästa tablett. 

Vad kan ett träd göra?

På en jätteposter från Cepi framkommer tydligt att träd används till mycket annat än bara papper.

Ja vad kan människor egentligen använda ett träd till? En ny poster från Cepi gör ett försök att svara på den frågan genom att sammanfatta alla användningsområden på en gigantisk poster. (mer…)

Unikt event i Stockholm – automatisering och arbetsflöden i den grafiska branschen

Ledande mjukvaruaktörer och mindre uppstickare delar kunskap på unikt event för den grafiska branschen. Nätverket Grafkom dedikerar en heldag – 13 november – till olika lösningar inom arbetsflöde och automatisering.  (mer…)

”Drömduo” ska bygga Sveriges största koncept- och contentbyrå

Malin Lundberg Aguilera och Emelie Grahn (Bild: Pressbild)

Bonnier Magazines & Brands ska ta fram vad de hoppas ska bli  Sveriges största koncept- och contentbyrå.

Skicka vykort med Mailchimp – ”Ett smart tillägg till din marknadsföring”

Ett av världens största verktyg för e-postmarknadsföring utvidgar med tryckt kommunikation.

Heidelberg tillverkar elbilsladdare – levererar till tyskt tryckeri

Kohlhammer Group har i och med de stundande bannlysningen av diesel i Stuttgart köpt in tre elbilar – dessa laddas upp av Heidelbergs laddstation Wallbox. (mer…)