Logga in

ABA byter grafisk profil – ska ge bättre bild av utbud och kompetens

06 mars, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Stockholmstryckeriet ABA lanserar en ny grafisk profil, målet är att visa upp en bredare kompetens för både nya och gamla kunder.

Lanseringen är det sista steget i den nysatsning vilken inkluderar investeringar i både produktionsutrustning och personalstyrka som gjordes i höstas. 

Målet för ABA är att visa upp att de har kompetens och kapacitet att ta fram fler produkter än de tidigare har förmedlat och förknippats med.

– Områdena vi vill belysa mer är bland annat vår projektportal för byggsektorn, vår webb-to-printlösning Printdrive där kunder kan spara trycksaker och enkelt beställa marknadsmaterial, vår storformatsproduktion och vårt digitaltryck, säger Malin Ekman, marknadskoordinator.

Under förgående år så har ABA investerat i produktionsutrustning från bland annat Canon och Ricoh. Och på personalfronten så har man anställt fyra nya medarbetare, samt en marknadskoordinator som ska ta hand om det egna varumärket och förstärka närvaron och kommunikation med kunderna.

Vidare så har ABA tagit steg framåt på miljösidan och är numera certifierade enligt ISO 14001, ISO 9001 och OHSAS 18001.

– Förstärkningen gör att vi idag kan erbjuda en unik bredd inom grafisk produktion – allt från smarta trycklösningar, utskick, val av papper och kuvert, design och kuvert till rådgivning kring stora kampanjlösningar eller skyltning i butik, avslutar Malin Ekman.

Kunderna kräver tillbaka det tryckta kundmagasinet

(Bild: Stockmann, fotograf Kenneth Luoto)

Trendrapport: Konsumentprodukter ska växa kommande tre åren

Hur kommer olika segment utvecklas de kommande tre åren? Den gula stapeln visar vad branschen tror om åren fram till 2020. (Källa: GLs trendspaning 2017)

Nedgången i reklamtryck planar ut, förpackningar, konsumentprodukter och display ökar kraftigt och böcker, tidskrifter samt kontorstryck fortsätter minska. Så ser det ut de kommande tre åren i den grafiska branschen – i alla fall om man frågar de producerande företagen i branschen.

Så här föredrar omvärlden att få sin reklam – digitalt irriterar

62 procent tycker digital reklam är irriterande – och använder programvara för att blockera den. (mer…)

Scandraft växer med förvärv av plåtföretag

Scandraft förvärvar majoriteten av aktierna i Rangefabriken. (mer…)

Bokjätte bygger eget tryckeri för affischer

”Snygga och billiga posters för alla rum” – så beskriver man sin nya satsning.

Tar över profilföretag efter 32 år på tryckeri

Profilföretaget har bytt ägare.

Boxon förvärvar Maxbox – inleder nytt produktionssamarbete

Anders Yllfors, VD på Boxon (Bild: Boxon/Maxbox)

Förpackningsbolaget Boxon förvärvar Maxbox Emballage i Göteborg. (mer…)

”Det är dags för branschen att ta 3D-print på allvar”

3D-printning är en stor möjlighet för grafisk bransch – Print Next i april visar Xenter upp flera case och berättar om möjligheterna.

Det är dags för branschen att ta 3D-print på allvar! Det säger Jan Sätherlund på utbildningen Xenter som utbildar specialister inom området. Han kommer tillsammans med flera specialister till Print Next i april och förklarar varför. (mer…)

Digaloo byter ägare

TMG förvärvar Digaloo. Jannes Dahlgren delägare och vd för Digaloo och Magnus Claesson, koncernchef Taberg Media (Bilder: Branschkoll och TMG)

Taberg Media Group förvärvar digitaltryckeriet Digaloo. Kända för sin höga kvalitet passar Digaloo väl in med TMGs befintliga Stockholmsverksamhet i TMG Sthlm som också har en hög kvalitetsprofil. (mer…)